Tego dnia przed naszą szkołą pojawił się wielki autobus pełen
czekolady!
Kiedy weszliśmy do środka, nie znaleźliśmy w nim krzeseł ani kierowcy, a jedynie tajemnicze stanowiska
do wyrobu... produktów z płynnej czekolady.
Pani Natalia przybliżyła nam
jej historię oraz tajniki przygotowania. Wiemy, że najzdrowsza jest czekolada
gorzka, zawierająca przynajmniej 85%
kakao.
Tworzyliśmy
własnoręcznie serca czekoladowe oraz umieszczaliśmy czekoladę w specjalnych
formach, które trafiły potem do lodówki. Voila! Czekolada gotowa! A jaka smaczna!
Otrzymaliśmy
dyplomy „ mistrza czekolady”, a swoje wyroby zabraliśmy ze sobą, choć... szybko pojawił się problem: zjeść je od razu czy zostawić na później... :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz